Nieuws

Oekraïens kerstlied, een verhaal over armoede en rock 'n roll op het SPUNCK Podium

SPUNCK Podium Kerstspecial
SPUNCK Podium Kerstspecial © RTV Oost
Het is bijna Kerst en dat betekent dat we in de SPUNCK Podium-studio de feestdagen vieren. Deze aflevering pakken wij uit met live optredens van onder andere Lynn and The Rattleshakes, Yana Popova en nog veel meer artiesten.
Naast het vieren van Kerst, blikken we ook terug op het afgelopen jaar en staan we stil bij de minder leuke dingen die in de wereld gebeuren. Zangeres Yana Popova vluchtte met haar gezin naar Nederland vanwege de oorlog in haar thuisland Oekraïne. Daar was ze professioneel zangeres, maar door de oorlog kwam haar carrière stil te liggen. In Nederland probeert ze de draad weer op te pakken. Op het SPUNCK Podium zingt ze het Oekraïense kerstlied 'Goedenavond, meester'.
Yana Popova zingt Kerstlied.
Jonah Falke komt ook langs in de Kerst special. Hij zette zich het afgelopen jaar in tegen armoede. In een reeks reportages is hij zijn persoonlijke zoektocht naar armoede gestart. Op het SPUNCK Podium brengt een zelfgeschreven verhaal over armoede ten gehore.
Het gesprek met Jonah en zijn kerstverhaal kun je hier terug kijken.
Jonah Falke met zijn Kerstverhaal in SPUNCK Podium

Lynn and The Rattleshakes rocken erop los en Kaey schrijft een kerstnummer

De band Lynn and The Rattleshakes is ook aanwezig om Kerst te vieren. Leadzangeres Anne-Linde vertelt over de grootse plannen van de band: "Volgend jaar gaan we naar Nashville en Memphis, in de Verenigde Staten. We gaan daar optreden in een honky-tonk bar, een traditionele bar in het zuiden van de Verenigde Staten. We gaan op zoek naar de roots van onze muziek. Waarom leeft die muziek toch zo in ons? We willen dat daar gaan onderzoeken."
Lynn and the Rattleshakes spelen hun versie van Jingle Bells.
De 13-jarige Kaey van den Berg uit Borne deed mee aan het Junior Songfestival en The Voice of Holland. Samen met Maarten de Groot schreef hij vlak voor de uitzending een kerstnummer. Bij een warm vuurtje laten ze het nummer horen.
De making off en het live optreden van het kerstnummer van Kaey en Maarten zie je hier:
Kaey en Maarten maken kerstnummer.
Ook Natasja en Edwin, Wilminks Kweek, Enorm en Emma Finkers zullen optreden op het SPUNCK Kerst Podium. De nieuwe uitzending is via deze link terug te vinden op onze website. En op ons Youtube-kanaal zijn alle video's ook terug te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.