Burgemeester Steenwijkerland bij Raad van State op 'pijnbank' over dossier coffeeshop

Burgemeester Marja van der Tas van Steenwijkerland is vandaag bij de Raad van State op de pijnbank gelegd in enkele zaken over overlast van coffeeshop Alien.

Buren klagen al jaren over de burgemeester die in hun ogen veel te weinig doet aan de overlast van de coffeeshop in de Gasthuisstraat. De burgemeester wil volgens hen blijkbaar koste wat kost de enige coffeeshop in Steenwijkerland in stand houden. 

Klachten alleen volgens strikte regels

Klachten mogen alleen volgens strikte regels worden ingediend. Foto's van overtredingen wil de burgemeester liever niet zien, want die veroorzaken een escalatie van de problemen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Maar daardoor kunnen de buren de overlast moeilijk bewijzen.

Raad van State verbaasd over plotselinge versoepeling

De Raad van State toonde zich verbaasd over een plotselinge versoepeling van de regels voor de coffeeshop, terwijl die dreigde te worden gesloten. Maar een woordvoerster van de burgemeester spreekt van meer rechtvaardige voorwaarden voor de coffeeshop. Intussen heeft de politie in een ander pand van de coffeeshophoudster aan de Gasthuisstraat moeten ingrijpen vanwege een schietpartij en handel in harddrugs.

De Raad van State moet nu beoordelen of de burgemeester voldoende heeft opgetreden tegen de overlast. Ook de gedoogverklaring voor de verkoop van softdrugs wordt kritisch bekeken. De Raad doet over zes weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Steenwijkerland Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren