Overig

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren in ‘Rouw op je dak’

Fragment uit Rouw op je dak
Fragment uit Rouw op je dak © RTV Oost
Vanaf januari zie je bij RTV Oost elke woensdag ‘Rouw op je dak’. Hierin gaat Dorothy Oosting op zoek naar verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren. Hoe rouwen ze, hoe pakken ze het leven weer op, hebben ze daarbij hulp gehad, staan ze nu anders in het leven?
Dorothy Oosting verloor vorig jaar plotseling haar partner Jaap en weet uit ervaring dat je wereld dan helemaal op zijn kop staat. Dat inspireerde haar om te onderzoeken hoe anderen met zo’n verlies omgaan en het programma 'Rouw op je dak' te maken.
Inmiddels zijn bijna alle afleveringen opgenomen. Het is Dorothy opgevallen hoe veerkrachtig mensen zijn, hoe ze hun herinneringen koesteren en dat er altijd wel iets of iemand is om voor dóór te leven. Een aantal van de nabestaanden in ‘Rouw op je dak’ is zelfs anderen gaan helpen. Juist de dood van hun dierbare heeft hen hiertoe gebracht.

Jurgen van Geelen

In de eerste aflevering op woensdag 3 januari gaat Dorothy op bezoek bij Annelies en haar dochter Rosan. Hun zoon en broer Jurgen van Geelen overleed in september 2021 op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van acute leukemie.
Een openhartig gesprek over het gemis en de grote passies van Jurgen, zoals FC Twente en fotografie op landgoed Twickel. En, heel bijzonder, moeder Annelies heeft voor de opnames weer voor het eerst sinds Jurgens overlijden zijn lievelingsgerechten gemaakt.
‘Rouw op je dak’ zie je vanaf woensdag 3 januari elke week om 17.30 uur bij RTV Oost en wordt dezelfde dag en op zondag een aantal keren herhaald. De afleveringen zijn terug te kijken op rtvoost.nl/rouwopjedak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.