Nieuws

Revalidatiecentrum Roessingh en FC Twente halen ruim 100.000 euro op voor Serious Request

In het centrum van Nijmegen is 3FM Serious Request nog in volle gang, maar het lijkt erop dat de grootste cheque van de nationale actie vanavond al is overhandigd. Behandelaren van revalidatiecentrum Roessingh en FC Twente zamelden samen €102.760 in en zijn daarmee koploper van alle initiatieven die zijn opgezet om Stichting ALS Nederland te steunen.
"Écht noaberschap", zegt een trotse Corine Snippert, GZ-psycholoog bij revalidatiecentrum Roessingh in Enschede. In haar hand draagt ze de uitgeschreven cheque. "Dit hadden we echt nooit verwacht. Het streefbedrag stond op vijftienduizend euro. Daar gingen we al heel snel overheen. Echt ongelooflijk. Ik krijg er steeds kippenvel van", vertelt ze.

Behandeling

Toen ze hoorde dat Serious Request dit jaar geld inzamelt voor de ongeneeslijke zenuwziekte ALS, besloot ze meteen in actie te komen met haar collega's van het Roessingh. Het revalidatiecentrum behandelt zo'n negentig ALS-patiënten.
Snippert weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het is dat er aandacht gevraagd wordt voor de ziekte. "Het is vooral belangrijk dat er meer onderzoek komt. De gemiddelde levensverwachting na diagnose is drie jaar. Meer onderzoek naar medicijnen kan levens redden", aldus de GZ-psycholoog.

Eindbedrag

Behandelaren van het revalidatiecentrum en FC Twente sloegen de handen ineen en richtten het 'Noabers in Actie tegen ALS' op. Onder deze naam zamelden ze samen dit grote bedrag in.
Het totale eindbedrag van alle acties van dit jaar wordt op kerstavond bekend gemaakt door de 3FM-dj's die in het Glazen Huis zitten. Tot die tijd kan er nog gedoneerd worden via de website van FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.