Nieuws

Combi Terminal Twente wordt verkocht

Combi Terminal Twente in Almelo
Combi Terminal Twente in Almelo © Wouter de Wilde / WDW Foto's
Combi Termal Twente wordt overgenomen door Inland Terminals Group. Dat meldt Combi Terminal Twente B.V. op Linkedin in een brief aan klanten en relaties. Niet alleen de containeroverslag in Almelo aan het Twentekanaal komt in handen van ITG. Ook CTT Hengelo, CTH Vastgoed, CTT Rotterdam en het Scheepvaartbedrijf CTT worden verkocht. De activiteiten van Bolk Container Transport zijn geen onderdeel van de overname.
Na de overname worden de terminals van CTT onderdeel van een groep met in totaal zestien terminals in Nederland en België, meldt lokale omroep Aavisie.

Henk Bolk

Almeloër Henk Bolk richtte Combi Terminal Twente op in 1995 voor het laden en lossen van containertreinen van NS Cargo in Almelo. In 1997 begon CTT in de Almelose haven bij het station.
Na de privatisering van de NS werd de treinverbinding vervangen door een binnenvaartverbinding. In 2002 ontwikkelde Bolk in Hengelo een binnenvaartterminal. Later gevolgd door een terminal in Rotterdam. Op het XL Businesspark in Almelo werd zes jaar geleden een overslagterminal gerealiseerd.

Freddy Nijhof

Ook Freddy Nijhof van transportbedrijf Nijhof-Wassink verkoopt zijn aandelen in Combi Terminal Twente aan ITG. De komende drie maanden zal de verkoop worden afgerond en treden Bolk en Nijhof terug als aandeelhouders van Combi Terminal Twente. In de brief aan klanten en relaties spreken de aandeelhouders van CTT de hoop uit dat Combi Terminal Twente zich in handen van ITG verder kan ontwikkelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.