Nieuws

Zwolle geniet van laatste jaarwisseling mét vuurwerk en Staphorst ontwaakt uit zondagsrust

Als het na twaalven is, ontwaakt Staphorst uit de zondagsrust
Als het na twaalven is, ontwaakt Staphorst uit de zondagsrust © Persbureau NuMeppel.nl
Een hemel vol vuurwerk, in Zwolle is dat deze jaarwisseling waarschijnlijk voor het laatst geweest. De volgende keer geldt er namelijk een vuurwerkverbod. Dus staken ze in de Doctor Kuyperlaan nog flink wat vuurwerk af.
Vanwege de zondagsrust vierde Staphorst niet op 31, maar op 30 december oudejaarsdag. Op de laatste dag van het jaar bleef het er oorverdovend stil, maar bij het aanbreken van 2024 – en de zondag plaatsmaakt voor de maandag – barst ook in Staphorst het feestgedruis los.
Daarnaast is het topdrukte op de spoedeisende hulp in het Deventer Ziekenhuis. Niet vanwege vuurwerkslachtoffers, want die waren er amper. Het zijn vooral alledaagse patiënten waar de nachtdienst haar handen vol aan heeft. Toch sluit afdelingshoofd Ronald Kremer niet uit dat er alsnog mensen met vuurwerkverwondingen binnenkomen. "Ik ben nog wel bang voor nieuwjaarsdag. Voor kinderen die dan met niet ontploft vuurwerk spelen. Maar het enige dat we kunnen doen is klaarstaan voor de slachtoffers die binnenkomen."
Zo verliep de jaarwisseling in Overijssel:
Zwolle geniet van laatste keer vuurwerk, Staphorst ontwaakt en drukte in het Deventer Ziekenhuis

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.