Woninginvallen in Enschede vanwege Belgisch onderzoek naar wapenhandel

De invallen in twee woningen in Enschede, eerder deze week, hebben te maken met een onderzoek naar wapenhandel. Dat meldt justitie in Belgiƫ. De invallen in Enschede werden gedaan in opdracht van het functioneel parket in Brussel.

Volgens justitie in België zijn in het kader van het onderzoek verschillende huiszoekingen gedaan in België en Nederland. Daarbij zijn drie personen aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie. Of er ook in Enschede aanhoudingen zijn verricht meldt de Belgische justitie niet.

Invallen

De politie viel dinsdag in Enschede twee woningen binnen. Dat gebeurde bij een woning aan de Noorderhagen in het centrum van Enschede en aan de Adam Pijnackerstraat. Waarom dat gebeurde was niet duidelijk. Wel bleek al snel dat justitie in België achter de invallen zat, maar die wilde niks zeggen in het kader van het onderzoek.

Harde knal

In de Adam Pijnackerstraat werden omwonenden 'dinsdagmorgen rond half vijf gewekt door een harde knal. 'De hele gevel lag eruit', meldt één van de buren. Na de inval zou een man geblinddoekt zijn afgevoerd, maar daarover zegt justitie in België niets.

Meer over dit onderwerp:
wapenhandel Enschede Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren