Nieuws

"Goede voornemens? Ik hou het maar een week vol!"

De kratten bier van oudjaarsdag worden weer ingeleverd. "Het was heel gezellig. Maar nu ga ik weer gezond eten en meer bewegen"
De kratten bier van oudjaarsdag worden weer ingeleverd. "Het was heel gezellig. Maar nu ga ik weer gezond eten en meer bewegen" © RTV Oost
Gezond eten, meer sporten of eindelijk stoppen met roken. Nu het nieuwe jaar is aangebroken, komen ook de goede voornemens weer tevoorschijn. Maar niet iedereen doet hieraan mee, blijkt uit een korte rondvraag bij het winkelend publiek van supermarkt Coop in Albergen.
"Goede voornemens? Daar doe ik niet aan", vertelt een vrouw die net op het punt staat de winkel in te lopen. Even voor haar loopt een klant met een kar die gevuld is met vier lege kratten bier. Zij zegt wél aan goede voornemens te doen.
"Geen alcohol meer. Gezond eten. Wat meer bewegen. Dat zijn mijn goede voornemens. Eigenlijk gewoon wat de rest van Nederland ook doet", vertelt ze. Of ze het lang vol gaat houden, is nog maar de vraag: "Ik hou het waarschijnlijk maar een weekje vol."

Van druk naar rustig

De klanten kunnen vandaag rustig hun boodschappen doen in de supermarkt. Druk is het niet. Het is een flink contrast met de drukte die supermarkten net achter de rug hebben.
"De eerste week van januari is het altijd rustig. Veel mensen hebben nog vakantie", vertelt Ronnie Munster, eigenaar van Coop Albergen. "We merken ook niet dat mensen extra fruit en groente kopen omdat ze bezig zijn met goede voornemens."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.