Nieuws

Taakstraf voor man (30) die verpleegkundige betastte en naast haar masturbeerde

De verdachte heeft bekend dat hij na de bloeddrukmeting het slachtoffer heeft betast
De verdachte heeft bekend dat hij na de bloeddrukmeting het slachtoffer heeft betast © GettyImages
Een routine bloeddrukmeting is voor een verpleegkundige in een GGZ-kliniek in Zwolle uitgelopen op een nachtmerrie. Een 30-jarige patiënt zat tijdens de meting uit het niets aan haar borsten en masturbeerde zichzelf daarna in het bijzijn van de zuster. De rechter heeft een taakstraf opgelegd aan de patiënt.
Het incident vond plaats in mei van 2022. De verpleegkundige was die dag op de kamer van de man om zijn bloeddruk te controleren. Hij stond op uit zijn bed en greep onverwacht het slachtoffer bij haar borsten. Dit deed hij meerdere malen.
Direct hierna zat de man aan de billen van de hulpverleenster. De 30-jarige man heeft deze aanrakingen twee weken geleden bekend tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rest van de aantijgingen ontkende hij.

Masturberen

Nadat hij de verpleegkundige had betast, deed de man zijn broek naar beneden en begon zichzelf te masturberen. Een getuige heeft verklaard dat de vrouw kort na het incident in paniek was en erg emotioneel reageerde. Deze getuigenverklaring is door de rechter meegenomen in het vonnis.
De rechtbank veroordeelt de man voor aanranding en schennis van de eerbaarheid. De rechtbank is van mening dat hij inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van aangeefster. "Hij heeft zich alleen laten leiden door zijn eigen drang en zich niet bekommerd om de wil van aangeefster. Feiten zoals deze roepen in de samenleving ook gevoelens van onveiligheid op."
De 30-jarige man is veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur. Ook moet hij het slachtoffer 1500 euro aan smartengeld betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.