Koning Willem-Alexander bezoekt Ervaringsmaatjes-project in Hengelo

Koning Willem-Alexander heeft vandaag het Ervaringsmaatjes-project in Hengelo bezocht. Daarbij steunen vrijwilligers jonge mantelzorgers, als zogeheten maatjes. Het ging om een informeel werkbezoek aan het project dat onderdeel is van Stichting Informele Zorg Twente, dat al 35 jaar mantelzorgers ondersteunt.

Bij Ervaringsmaatjes worden jonge mantelzorgers bewust gekoppeld aan een jonge vrijwilliger. Vaak hebben die vrijwilligers ook de zorg (gehad) voor een zieke moeder of zusje of een verslaafd familielid. Heftige zaken waar een jonge mantelzorger wel wat steun bij kan gebruiken. De maatjes bieden een steun in de rug, leren de mantelzorgers soms nieuwe vaardigheden of zorgen voor sociale contacten.

Oranjefonds

Het Ervaringsmaatjes-project biedt de mantelzorger een luisterend oor, maar ook begrip, omdat de vrijwilligers zelf ook in die situatie heeft gezeten. Het project is een initiatief dat door het Oranjefonds wordt gesteund. Omdat de Koning en Koningin beschermheer en -vrouw zijn van het Oranjefonds bezoeken zij regelmatig projecten.

Deel dit artikel:

Reageren