nieuws

Kinderombudsman over jeugdhulpverlening: "Gemeenten houden hand op de knip"

"Gemeenten in Overijssel kijken, wanneer het gaat om de jeugdhulpverlening, nog te veel naar de kosten en houden te vaak de hand op de knip", aldus kinderombudsman Marc Dullaert. Vandaag was hij één van de sprekers op het congres 'Samen staan we sterk', georganiseerd door jeugdhulporganisatie Trias.
"Tien maanden na de decentralisatie van de jeugdhulpverlening is het tijd om terug te kijken naar wat het de maatschappij heeft gebracht.

Rapport

De hulpverlening krijgt een 7,5. Gemeenten kijken te veel naar de kosten bij de afweging om een jongere wel of niet te helpen", aldus Dullaert. Vorige week verscheen op initiatief van de kinderombudsman Marc Dullaert het tweede deelrapport over de decentralisatie van de jeugdhulp, die 1 januari 2015 van start is gegaan. "Het zou verstandig zijn wanneer de gemeenteraden in Overijssel dit rapport lezen.

Tot 1 januari 2016

Wat mij betreft hebben de gemeenten tot 1 januari 2016 de tijd om de zaak op orde te krijgen. In het belang van het kind, want dat is waar het mij om gaat", aldus de Kinderombudsman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.