Etiquettecoach Gonnie Klein Rouweler: "Manieren kun je leren"

In een servet mag je niet niezen, je zegt wc tegen een toilet en je probeert altijd anderen op hun gemak te stellen. Dat zijn slechts een paar spelregels die etiquettecoach Gonnie Klein Rouweler zondag in Eibergen bijbrengt.

"Mensen weten vaak vanzelf wel hoe ze zich moeten gedragen, maar iedereen kan nog wel iets leren. Zeker als ik bij bedrijven kom, dan zie je toch dat werknemers wel wat tips kunnen gebruiken." Zondag organiseert Klein Rouweler, die jarenlang werkte bij de enige butlerschool in Nederland, een evenement in Eibergen. "Hoe loop je op hoge hakken? Welk bestek gebruik je? Dat zijn dingen die ik mensen kan leren.

Mobiele telefoon

Steeds vaker leggen mensen hun mobiele telefoon op tafel. "Dat is echt ongepast. Liever verstop je hem in je tas en kijk je wanneer je niet in gesprek bent met anderen." Ook voor de opkomst van sociale media en het gebruik van mobiele telefoons gelden etiquette. "Een heel nieuw spectrum, waar we met z'n allen nog veel kunnen leren", aldus de coach in Overijssel Vandaag.

Meer over dit onderwerp:
Mooi Overijssel Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren