nieuws

Demonstratie tegen azc verplaatst zich richting Enschede, nu gespannen sfeer

De demonstratie tegen de komst van een azc in Enschede lijkt te escaleren. Een grote groep demonstranten verplaatst zich richting Enschede.Â
Honderden demonstranten hebben het Eschmarkerveld verlaten en lopen over de Gronausestraat richting Enschede. De politie begeleidt de groep demonstranten, maar is tevens bezig met het instellen van een blokkade ter hoogte van de Oostweg. Daar stelt de mobiele eenheid zich op, met het doel de demonstraten tegen te houden.

Groep demonstranten gedraagt zich agressief

Op het Eschmarkerveld bij Enschede, waar de demonstratie om elf uur begon en vreedzaam verliep, loopt het nu leeg. Tijdens het begin van het protest werd wel één man opgepakt. Het is onduidelijk waarom.
De demonstranten lijken tegen alle afspraken hun protest voort te willen zetten in de binnenstad van Enschede. Een groep gedraagt zich daarbij agressief. Media die het protest op de voet willen volgen worden belaagd door relschoppers.  
De Gronausestraat tussen Glanerbrug en Enschede is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. De politie fouilleert preventief in de omgeving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.