nieuws

Demonstratie ontaardt in chaos, relschopppers laten zich niet tegenhouden

De demonstratie in Enschede tegen de komst van een azc aan het Eschmarkerveld is vanmiddag voortijdig beëindigd wegens het uitbreken van een totale chaos. Een groep van enkele tientallen relschoppers laat zich niet tegenhouden en rukt in colonne op richting de binnenstad van Enschede.
De demonstratie op het Eschmarkerveld verliep rustig en vreedzaam totdat voorzitter Edgar Mulder van de PVV-fractie in de Provinciale Staten het woord nam en de menigte toesprak. Vanaf dat moment liep een deel van de 600 aanwezige mensen weg.
Voor een andere groep was het reden om het protest voort te zetten op een andere locatie. Een stoet relschoppers zette zich in beweging richting de binnenstad van Enschede. De politie moest alle zeilen bijzetten om de betogers in bedwang te houden. Hoewel er op diverse plaatsen op de Gronausestraat en de spoorlijn een politieblokkade is ingesteld, hebben de actievoerders inmiddels de Euregioweg en de Noordesmarkerrondweg bereikt.  
De dreigende opmars van relschoppers was om half twee vanmiddag nog niet tot staan gebracht. De officiële demonstratie van AZC Alert Enschede was toen ruim een uur eerder al afgeblazen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.