Winkelcentrum aan Gronausestraat in Enschede tijdelijk ontruimd

De politie in Enschede heeft vanmiddag uit voorzorg het winkelcentrum Miro Center aan de Gronausestraat in Enschede ontruimd. Dat was noodzakelijk omdat relschoppers na het stopzetten van de demonstratie de winkel inliepen.

De politie heeft in overleg met de winkeleigenaren de winkels laten afsluiten om controle over de situatie te kunnen houden. Het winkelpubliek moest de supermarkt uit, omdat mogelijk meerdere betogers zich onder het winkelpubliek hadden gevoegd.

De politie riep eerder vanmiddag alle deelnemers van het protest tegen de komst van een azc op naar huis te gaan, nadat de demonstratie op het Eschmarkerveld officieel was beëindigd. Een grote groep betogers trok zich daar niets van aan en wilde het protest elders in Enschede voortzetten.

De politie wist via blokkades op de Gronausestraat en de spoorlijn bij halte De Eschmarke te voorkomen dat een meute relschoppers de stad kon bereiken. Na het tot staan brengen van de opmars, zochten enkele relschoppers hun toevlucht op het Miro Center aan de Gronausestraat. Ook daar zijn de relschoppers weggestuurd. Nadat de rust was teruggekeerd, mocht het winkelpubliek terug om boodschappen te doen.

 

Deel dit artikel:

Reageren