Nieuws

COC Deventer heeft onderdak na zwerftocht door de stad van jaren

Voormalige basisschool aan de Bierstraat
Voormalige basisschool aan de Bierstraat © COC Deventer
COC Deventer heeft onderdak gevonden in een oude school. Het COC heeft al op veel plekken in de stad gezeten. Van de Bokkingshang tot de Brink, maar daar kwam een einde aan. Het was niet meer op te brengen. Nu heeft de vereniging weer een eigen plek: een lokaal in een voormalige basisschool aan de Bierstraat.
Aquine Zondag is een van de twee voorzitters van COC Deventer. Ze is heel blij met het nieuwe onderkomen, vertelt ze in de Roze Golf van deze week. “In 2015 is ons café aan de Brink dicht gegaan en sindsdien zwerven we door de stad. Bij leden thuis werd aan de keukentafel vergaderd, of we huurden een ruimte in de bibliotheek. Ook het Etty Hillesum Centrum heeft ons heel vaak onderdak verleend. Heel fijn, mooie plekken, maar ze waren niet van ons. En waren niet zichtbaar als van ons. Als je er binnenkwam was het anoniem.”

“Roze en van ons”

“We hebben nu sinds een maand de beschikking over de nieuwe plek, we hebben met elkaar het lokaal geschilderd en onze eigen spullen opgehangen en de hele sfeer is al gelijk roze en van ons.”
Het COC gebruikt het lokaal vooral voor vergaderingen en lezingen. In de nabije toekomst worden er ook spreekuren gehouden voor mensen die informatie willen of behoefte hebben aan een praatje. Feesten blijft het COC organiseren in samenwerking met horeca-instellingen in de stad; daar is het lokaal niet geschikt voor.
De ruimte wordt gehuurd van de gemeente die ook een aantal andere instellingen zoals Buurtfabriek Voorstad heeft ondergebracht in de school. Ook een aantal kunstenaars heeft er atelierruimte. Komende vrijdag wordt het COC-lokaal aan de Bierstraat 54 om 16:00 uur officieel geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.