Nieuws

Jongeren met seksueel overdraagbare aandoeningen en vragen over seks kunnen nu ook in Hardenberg terecht

Harriette van Buel
Harriette van Buel © Roze Golf
Hardenberg heeft nu een eigen spreekuur voor jongeren met vragen over seks en voor de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen. GGD IJsselland startte vorig jaar als proef met het spreekuur, maar er is voldoende animo om het spreekuur definitief in te voeren.
“Het succes van de proef zat ‘m daar in dat er elke donderdagmiddag een spreekuur was, waarvoor mensen zich hadden aangemeld en dat er allerlei contacten zijn ontstaan in de netwerken, dus met ketenpartners en dat er aandacht is gekomen voor voorlichting op scholen”, zegt Hariette van Buel van GGD IJsselland in de Roze Golf van deze week.
Hardenberg is na Deventer en Zwolle de derde gemeente waar mensen op het spreekuur van GGD IJsselland terecht kunnen.

Anoniem

Het spreekuur richt zich op jongeren met vragen op het gebied van seksuele gezondheid in het algemeen, het is een zogenoemd sense-spreekuur. “Dus heb je vragen over gender, over anti-conceptie of misschien over pijn bij vrijen, dan kan je daar terecht voor al je vragen. Dat kan anoniem.”
Het spreekuur, dat op afspraak te bezoeken is, wordt gehouden in het LOC+ gebouw aan de Parkweg 1-7 in Hardenberg, waar diverse maatschappelijke organisaties zijn ondergebracht. Van problemen met de privacy heeft Van Buel nog niets gemerkt. “Het is een gebouw waar mensen in en uitlopen, dus ik denk dat het niet zo overduidelijk is dat als je daar naar binnenloopt, je komt voor een SOA-test.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.