Nieuws

Jill ging in transitie: “Ik had anderhalf jaar geen contact met mijn ouders”

Jill en Marjolein
Jill en Marjolein © Roze Golf
Jill uit Deventer ontdekte dat ze in het verkeerde lichaam geboren was. Ze wilde als vrouw door het leven, die ze altijd al was geweest. Het viel niet mee om haar ouders mee te krijgen in dat traject: “Ik had anderhalf jaar geen contact met mijn ouders.”
Het verhaal van Jill staat niet op zichzelf. Daarom staat op een thema-avond, woensdagavond 6 maart in de bibliotheek in Deventer, de vraag centraal hoe je je familie meekrijgt als je in transitie wilt. Mensen die voelen dat de biologische kenmerken van hun lichaam niet overeenkomen met hoe ze zich voelen of willen uiten, hebben vaak een kennisvoorsprong op hun directe omgeving. Ouders, broers en zussen en andere familieleden, hebben vaak geen idee wat er aan de hand is.

Mooiste vrouw

Toch is het goed om daar samen een weg in te vinden. Over familie en transitie wordt gepraat tijdens de avond in de bibliotheek. Een panel bespreekt de vaak moeizame omgang met familie aan de hand van fragmenten uit de documentaire Rikkie Kollé, de mooiste vrouw van Nederland en vragen van bezoekers van de avond.
Jill heeft inmiddels weer contact met haar ouders. Ze vertelt samen met Marjolein van de bibliotheek in de Roze Golf van deze week over de avond, die wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met LHBTI+ Face It.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.