Levensmiddelenindustrie schreeuwt om technisch personeel

De levensmiddelensector is op jacht naar personeel. De industrie staat te springen om nieuwe technische medewerkers. Veel mensen in de sector gaan op korte termijn met pensioen; en dus is er in Overijssel behoefte aan honderden extra mensen. Maar het beroepsonderwijs kan niet aan de grote vraag voldoen. De sector is onpopulair onder studerende jongeren.

Daarom moet er nu een campagne komen om het beeld van de levensmiddelenindustrie rooskleuriger te maken. Bedrijven en onderwijsinstellingen gaan binnenkort om tafel om een plan van aanpak te maken. De provincie moet daarbij financieel bijspringen.

Statenleden brachten deze week een bezoek aan Pré Pain, een Oldenzaalse fabrikant van afbakbroodjes. Daar kregen ze van manager Worsseling te horen dat het inderdaad lastig is om goed geschoold personeel te vinden. Volgens Worsseling gaat het om banen waarbij veel technologische kennis vereist is. Pré Pain heeft 220 mensen in dienst. De verwachting is dat er de komende jaren behoorlijk wat vacatures bijkomen.   

Meer over dit onderwerp:
Pré Pain Oldenzaal onderwijs Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren