nieuws

Raad Rijssen-Holten zet vraagtekens bij Driestrekenpunt, marketing enthousiast

De Schipbeek waar Twente, Salland en Achterhoek samenkomen
De Schipbeek waar Twente, Salland en Achterhoek samenkomen
Een 'Driestrekenpunt' als toeristische trekpleister voor Rijssen-Holten. Met dat idee kwam wethouder Roland Cornelisse vorige week, maar het lijkt niet veel animo bij de gemeenteraad te hebben. Rolf Geerdink van het Almelose marketingbureau Team Creative denkt dat het wel een succes kan worden, "maar met het bepalen van dit centrale punt ben je er natuurlijk nog lang niet".
Raadslid Wim Muller van Gemeentebelang Rijssen-Holten, was een van de raadsleden die tegen het Driestrekenpunt was. Hij stelde voor het idee aan een marketingdeskundige voor te leggen. De verschillen tussen Rijssen en Holten vindt Muller te groot. "Ze hebben allebei eigen parels. Holten heeft natuur en Rijssen is meer een winkelstad. Niemand zit in Amsterdam op de bank en zegt: 'Ik ga naar Rijssen-Holten.' Het is een van de twee."

Slogan

RTV Oost legde het plan voor aan Geerdink van Team Creative en die is duidelijk: "Voor mij gaat het al mis met de slogan 'Het Driestrekenpunt waar Twente, Salland en de Achterhoek samenkomen'. Leuk dat ze bij elkaar komen, maar wat heeft een toerist eraan?"

Centrale ligging

Een argument van wethouder Cornelisse voor het Driestrekenpunt is de centrale ligging in het oosten van het land. "Daar zal het niet aan liggen", denkt Geerdink. "Het is een mooie omgeving met genoeg potentie en goed bereikbaar. Er komt alleen meer bij kijken, want is Rijssen-Holten wel geschikt om als dit punt te fungeren?" Die vraag moet met een duidelijke analyse beantwoord worden, vindt de marketeer.
Wethouder Cornelisse geeft aan dat hij juist Rijssen-Holten goed op de kaart wil zetten. "Het Driestrekenpunt is daar onderdeel van. We hadden nooit de intentie om een reclamecampagne te beginnen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.