Burgemeester Enschede over steekincident: "Laten we niet speculeren over de aanleiding"

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede roept op om niet te speculeren over de aanleiding van het steekincident van vanmorgen. Eerder vandaag werd een medewerker van Wijkteam Oost neergestoken in het buitengebied van stadsdeel Enschede Oost.Â

“De gemeente is geschokt door hetgeen er is gebeurd," laat Van Veldhuizen weten. "Geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar. Ik ben me ervan bewust dat dit gebeuren in de samenleving tot onrust leidt. Laten we niet speculeren over wat de aanleiding zou kunnen zijn van dit incident."

Ven Veldhuizen: "Onze aandacht is nu gericht op het in kaart brengen van de feiten. Naast de getroffen medewerker hebben we vandaag ook oog voor de noden en gevoelens van collega’s.”

Achterliggende motivatie wordt nog onderzocht

De gemeente hanteert volgens de burgemeester een zero-tolerance beleid. "Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten. Publieke ambtsdragers moeten in veiligheid hun werk kunnen doen."

De gemeente Enschede laat weten dat de betreffende medewerker zelf aangifte heeft gedaan bij de politie. "Er is nog onduidelijkheid over de exacte feiten waaronder het incident heeft plaatsgevonden en ook de achterliggende motivatie wordt nog nader onderzocht," aldus Enschede.

De gemeente Enschede laat weten dat er nog een opsporingsonderzoek loopt, maar doet daar geen verdere mededelingen over.

Meer over dit onderwerp:
enschede steekpartij Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren