Nieuws

Dodelijke steekpartij Enschede: politie zoekt getuige

Onderzoek door de politie in de omgeving van de Van Lochemstraat in Enschede
Onderzoek door de politie in de omgeving van de Van Lochemstraat in Enschede © NewsUnited/Dennis Bakker
Het onderzoeksteam van de politie in Enschede zoekt een belangrijke getuige in de zaak rond de dodelijke steekpartij op de Van Lochemstraat op 22 december.
Update: de getuige heeft zich bij de politie gemeld.
In de zaak hield de politie zeven verdachten aan van wie er twee inmiddels weer op vrije voeten zijn. De laatste aanhouding was afgelopen dinsdag. Het gaat om een 21-jarige man uit Enschede.
Allen worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident dat een van de twee jongens van Syrische afkomst fataal werd. De overleden jongen was 15 jaar.
In het opsporingsprogramma Plaats Delict roept politiewoordvoerder Chantal Westerhoff een getuige op zich te melden. Het gaat om de man die de ruzie op 22 december op de Van Lochemstraat tussen de verdachten en de slachtoffers probeerde te sussen. Dat was rond 23.00 uur.

Filmpjes van omstanders

Behalve contact met de getuige wil de politie graag beelden hebben van camera’s, waaronder van omstanders die hebben staan filmen. “We horen geluiden”, zegt politiewoordvoerder Westerhoff, “dat er video's in omloop zijn die met dit incident te maken hebben. Die video’s willen we graag zien.”
De tekst gaat verder onder de video.
De directe omgeving van de steekpartij staat er om bekend dat er vaker dingen misgaan en waar overlast is, beaamt Westerhoff.
In zijn nieuwjaarstoespraak greep burgemeester Roelof Bleker van Enschede het dodelijke incident aan om te pleiten voor gerichte acties tegen wapens in de binnenstad. “Het sterkt mij in mijn aanpak dat we alles op alles moeten zetten om onze binnenstad en wijken veilig te laten zijn voor iedereen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.