Nieuws

Jongen (17) beroofd van jas, politie zoekt daders die wapen bij zich hadden

De fietser op de foto komt niet in het verhaal voor.
De fietser op de foto komt niet in het verhaal voor. © RTV Oost/Plaats Delict
Een 17-jarige jongen uit Zwolle is op 15 december in de wijk Stadshagen beroofd van zijn jas. Daarbij werd een wapen gebruikt. Het gebeurde rond 23.30 uur op het fietspad van de Havezathenallee, ter hoogte van de Buckhorstlaan. De politie zoekt vier jongens.
De fietser werd die vrijdagavond aangesproken en zag vier jongens op het fietspad. Hij wilde doorfietsen maar een van de jongeren pakte de bagagedrager vast, zodat de jongen wel moest stoppen.
De tekst gaat onder de video verder.
Het slachtoffer zag een wapen toen hij door zijn belagers werd aangevallen. Uiteindelijk fietste hij zonder jas (een Regatta, type Birchdale) naar huis.

Geen lichamelijk letsel

Een onderzoek op de huisartsenpost wees uit dat de jongen van 17 geen lichamelijk letsel had. Wel heeft de straatroof veel bij hem losgemaakt, zegt een politiewoordvoerster.
Een dag later vond elders in de stad, in de wijk Diezerpoort, ook een beroving plaats en ook toen was het slachtoffer een jongen van 17. In die zaak pakte de politie vier verdachten op. Van een verband met de straatroof in Stadshagen lijkt geen sprake.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.