Overig

Special TV is vanaf maart terug bij RTV Oost met een eigen muziekshow en jij kunt erbij zijn!

Special TV Muziekshow is een muziekprogramma, waarin de makers met een verstandelijke beperking topartiesten uitnodigen. Het wordt een muziekprogramma pur sang. De inmiddels bekende presentatoren Keizer & Van den Brink ontvangen de muzikale gasten in de studio en onderwerpen ze aan scherpe en verfrissende vragen. In het programma draait het om de muziek, maar is er ook voldoende ruimte voor ‘gekke’ gezelligheid. De eerste aflevering wordt opgenomen op dinsdag 27 februari mét publiek. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan op rtvoost.nl/specialtv.

Muziekshow boordevol muziek

In elke aflevering van de Special TV Muziekshow speelt een liveband, zoals The Heinoos, Wild Romance, The Green Monkeys en The Fortunate Sons. Natuurlijk ontbreken de landelijk bekende artiesten niet. Inmiddels hebben Jan Smit, Jeroen van der Boom en Jannes al toegezegd te komen. Ook is er plek voor singer-songwriters zoals Erwin Nyhoff, voor dialectmuziek van Leon Moorman en voor Nederlandstalige pop- en volkszangers zoals Ancora, Vinzzent en Henk Dissel. Het meest bijzondere wordt misschien wel Manuela’s Song. Zangeres Manuela Nzenge heeft, net als de makers, een (licht) verstandelijke beperking en is ‘The Special One’. Zij zal elke week met muziekproducer Maarten de Groot een bekende song in een nieuw ‘jasje’ brengen.

Reportage-duo’s

Ook de inmiddels bekende reportage-duo’s zijn weer van de partij. Zij trekken het land in om artiesten aan het werk te zien. Entertainment-verslaggevers Edwin en Michel zijn bijvoorbeeld bij een concert van Andre Rieu.

De Deure

Special TV Muziekshow staat ook stil bij het feit, dat de legendarische ‘Deure’ 25 jaar geleden is geboren bij RTV Oost. Productieleidster Sanne geeft haar assistent Willie wekelijks een wildcard voor een bijzondere gast die in de afgelopen 25 jaar ‘veur de deure’ stond, of voor een aanstormend talent die dat ook graag wil.

Opnamen bijwonen

Wil je bij de opnamen van de Special TV Muziekshow zijn? Dat kan, want bij live muziek hoort live publiek. De opnamen zijn elke dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur. Je kunt je aanmelden op rtvoost.nl/specialtv. Doe het snel, want er is beperkt ruimte in de studio.
Special TV zie je vanaf woensdag 6 maart wekelijks op TV Oost vanaf 17.10 uur. De uitzending wordt daarna elk uur herhaald. Meer informatie vind je op www.rtvoost.nl/specialtv. Daar kun je je ook aanmelden om bij de opnamen te zijn. De opnamen starten op dinsdag 27 februari.
Special TV is een samenwerking tussen Zorginstelling Aveleijn, Patchanka Producties en RTV Oost. Het programma-idee is ontwikkeld door Willie Oosterhuis en het programma wordt gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking die wij Specials noemen. Professionele en persoonlijke begeleiding vanuit deze partners is gegarandeerd, zodat het programma in een voor het team veilige omgeving gemaakt kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.