Haaksbergen legt zich neer bij uitspraak monstertruckdrama

De gemeente Haaksbergen legt zich neer bij de uitspraak van de rechter, dat er geen vergunning gegeven had mogen worden voor de stunt met de monstertruck. Burgemeester Gerrit Jan Kok van Haaksbergen laat weten dat de uitspraak "duidelijk" is.

"De uitspraak die er nu ligt is voor mij als burgemeester heel duidelijk", aldus Kok. Hij liet eerder al weten veel waarde te hechten aan de uitspraak van een onafhankelijke rechter. 

Volgens Kok is de uitspraak voor alle partijen duidelijk. Daarbij kijkt hij ook naar het belang van nabestaanden en gewonden. Kok: "Niemand is gebaat bij eindeloos juridisch getouwtrek". 

Het is nog niet duidelijk wat deze uitspraak betekent voor de financiële claims in de richting van Haaksbergen. Volgens de waarnemend burgemeester is dat nog afwachten. Het Waarborgfonds heeft al wel de eerste schade uitgekeerd aan slachtoffers en nabestaanden. 

Risico's niet goed genoeg ingeschat

De bestuursrechter oordeelde vorige week dat de vergunning voor het evenement met de monstertruck onterecht is verleend. Zo waren de risico's van tevoren niet goed genoeg ingeschat en was onduidelijk wat de stunt precies inhield. 

Bij het evenement vielen drie doden en tientallen gewonden toen de monstertruck het publiek inreed. De zaak was aangespannen door slachtoffers en nabestaanden.

Geen vertrouwen in burgemeester Gerritsen

Eerder dit jaar oordeelde de bezwarencommissie dat de vergunning niet verleend had mogen worden. De burgemeester en wethouders erkenden dat, maar legden het besluit naast zich neer en hielden de vergunning in stand. In mei stapte burgemeester Hans Gerritsen op, nadat de voltallige raad het vertrouwen in hem had opgezegd.

Deel dit artikel:

Reageren