nieuws

MeeReizen uit Borne na 50 jaar nog springlevend

Veel reisorganisaties zijn failliet gegaan de afgelopen tijd, maar met reisorganisatie MeeReizen uit Borne gaat het juist heel goed. Het is dan ook geen gewone reisorganisatie, maar een reisbureau voor mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels kunnen ze kiezen uit zeventig bestemmingen, dichtbij en ver weg.
MeeReizen uit Borne is in 50 jaar uitgegroeid van een paar zomerkampen voor gehandicapte kinderen tot een zelfstandige reisorganisatie die voor iedereen met een verstandelijke beperking een passende vakantie heeft. Van jong tot oud, dichtbij en ver weg, met veel ondersteuning of bijna zelfstandig. Jaarlijks zijn zo'n 500 vrijwilligers actief om de reizen goed te laten verlopen. Hoe succesvol de organisatie is blijkt wel uit het grote aantal mensen dat jaarlijks terugkeert. Er zijn zelfs deelnemers van het allereerste kinderkamp uit 1966 die nu nog steeds meegaan.

"Vakantiebeurs is feestje"

MeeReizen begint het seizoen altijd met een grote vakantiebeurs. Van alle reizen zijn er standjes en ook de vrijwilligers die met de reizen meegaan zijn erbij en geven tekst en uitleg. Zondag 15 november was er zo'n beurs. Deze keer was het extra feestelijk omdat gelijk het         50-jarige bestaan van de organisatie werd gevierd. Voor de vakantiegangers is de beurs sowieso een feestje. De vakantievoorpret begint hier, en het is altijd een reünie van oude bekenden.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.