Beslag op luxe auto's, horloges, huizen en geld na invallen in fraude-onderzoek

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) heeft deze week beslag gelegd op luxe auto's, horloges, huizen, bankrekeningen en contant geld na twee invallen in Overijssel en Gelderland.

De invallen werden gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar fraude met zogeheten biotickets. De dienst deed doorzoekingen in een bedrijfspand en een huis.


Beslag op Porsche, Mercedes en BMW
Er werden onder meer een Porsche, Mercedes en een BMW in beslag genomen.

Daarnaast werd beslag gelegd op een groot aantal luxe horloges, huizen en bankrekeningen.


Letterlijk uit de hoge hoed

In de woning van verdachte werden met hulp van een geldspeurhond op diverse plekken grote contante geldbedragen aangetroffen.

Uit een antieke hoge hoed kwam een bedrag van 40.000 euro naar boven.

Biotickets: verplichting voor brandstofleveranciers
De doorzoekingen werden gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met biotickets. Brandstofleveranciers moeten elk jaar een bepaalde hoeveelheid biobrandstoffen op de markt brengen en dit aan de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) melden.

Bedrijven die te weinig biobrandstof op de markt brengen kunnen alsnog aan hun verplichting voldoen door het overschot aan biobrandstof van andere bedrijven te kopen. Het bewijs van verkochte overproductie heet 'bioticket'.

Waar de invallen exact gedaan zijn, wil het Openbaar Ministerie niet prijsgeven.

Meer over dit onderwerp:
inval fraude Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren