nieuws

Ten Napel kritisch over internationale hulp om paardenbeul op te sporen

Voorzitter Henk ten Napel van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren uit Enschede vindt het lachwekkend dat de politie internationale hulp inschakelt in het onderzoek naar paardenmishandeling in Nederland. "We hebben het in Nederland nog niet eens voor elkaar en dan wil je buitenlandse hulp, dat heeft geen zin", zegt hij. 
Afgelopen weekend werd bekend dat politie Duitse, Belgische en Britse politie wordt ingeschakeld om erachter te komen wie de paardenbeul is die dit jaar al 35 merries heeft verminkt. In het buitenland zijn soortgelijke gevallen geweest en volgens de onderzoeksleider kent een verdachte geen grenzen en is het daarom dus goed om internationale hulp in te schakelen.
Ten Napel vindt het frustrerend dat er in ons eigen land nog steeds geen goed onderzoek loopt. "Ze beginnen steeds ergens aan, maar het is allemaal half werk. Ik heb nog aangeboden om te helpen, maar heb er niks meer over gehoord". Ten Napel is zelf bezig om een landelijke burgerwacht op te zetten. Daarvoor heeft hij de hele winter nodig. In elke regio moet een manager aangewezen worden die mensen kan aansturen en voorlichting kan geven. Ten Napel hoopt zo de paardenbeul op te sporen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.