nieuws

Talent Evander (7) uit Hengelo bereidt zich voor op Young Pianist Foundation Competition

De zevenjarige meesterpianist Evander Eijsink uit Hengelo speelt woensdag in de voorronde van de Young Pianist Foundation Competition in het Conservatorium van Amsterdam. Hij bereidt voor door drie keer per dag de liederen te oefenen en handoefeningen te doen.
Bach, Godard, Haydn en Liszt; drie keer per dag oefent Evander om stukken van die pianisten woensdag te kunnen spelen. Zijn eerste pianosessie begint om kwart voor zes in de ochtend. Vader Michael Verheul is apetrots. Hij helpt zelf mee waar dat kan. "Als hij wat oefeningen heeft lees ik dat soms voor als hij het niet begrijpt. Dan probeer ik het uit te leggen en herhaalt hij de oefeningen keer op keer totdat hij het kan."
Onder andere die gedrevenheid is wat Evander zo talentvol maakt, denkt muziekleraar Bert Wevers. "Hij is zeker een uitzondering. Hij werkt heel hard, studeert veel en is gedreven. Dat is zo bijzonder voor iemand van zijn leeftijd."

Prijzen

Als Evander goed genoeg is staat hij vrijdag in de finale. Hij maakt kans op 700 euro, masterclasses van Diane Andersen en Ruth Nye, twee kaartjes voor een concert in het Concertgebouw in Amsterdam en een eenjarig abonnement op het tijdschrift Pianist.
Evander is morgenochtend vanaf zes uur te horen in Klaar Wakker op Radio Oost.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.