Nieuws

Man van 88 in huis overvallen: 'We snappen het niet, waarom?'

Hij overviel een man van 88 in Almelo, in diens huis.
Hij overviel een man van 88 in Almelo, in diens huis. © politie/Plaats Delict
Een overvaller joeg een man van 88 de stuipen op het lijf. Hij stond een kleine week voor Kerstmis plotseling bij de bewoner in de huiskamer met een wapen in de hand en riep dat hij geld wilde.
De hoogbejaarde bewoner had bijna niks in huis en dus was de buit voor de overvaller gering.
De overval op 20 december was rond 20.30 uur en vond plaats in een woning aan de Bellinkhofsweg in Almelo. Het slachtoffer bleef bij de overval ongedeerd, maar was enorm onder de indruk van wat hem was overkomen.
De tekst gaat onder de video verder.
De politie houdt er rekening mee dat de overvaller in de buurt bekend is, want hij liep doelgericht naar de achterkant van de woning van zijn slachtoffer.

Een busje met een boom erop

Behalve dat de politie de overvaller wil vinden, heeft ze bijzondere interesse voor een wagen die tijdens de overval in de buurt geparkeerd stond: een zilvergrijs busje met een logo erop in de vorm van een boom.
"Dat busje kan het vervoersmiddel van de verdachte zijn geweest", zegt woordvoerder van de politie Chantal Westerhoff in het opsporingsprogramma Plaats Delict. “Maar het kan ook het busje van een belangrijke getuige zijn.”
Westerhoff heeft er geen woorden voor dat uitgerekend een hoogbejaarde man is overvallen: "We snappen het niet, hè. Een man van 88. Heeft niets in huis, geen waardevolle spullen. Waarom dit huis."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.