nieuws

College Raalte wijst bedrijventerrein Zegge VII aan voor opvang 950 vluchtelingen voor vijf jaar

Het college van burgemeester en wethouders van Raalte heeft bedrijventerrein De Zegge VII aangewezen als locatie voor de opvang van maximaal 950 vluchtelingen voor vijf jaar. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers deed onlangs een verzoek aan de gemeente om een locatie te zoeken voor langdurige opvang van vluchtelingen.
De gemeenteraad moet nog wel instemmen met een verdere uitwerking van het plan voor De Zegge VII. Omwonenden en bedrijven in de omgeving zijn vanochtend geïnformeerd.

Geen geschikte gebouwen, terrein wel geschikt

Omdat er geen bestaande gebouwen voor opvang in de gemeente beschikbaar zijn, heeft het COA gevraagd een geschikt terrein te vinden waar opvang in semipermanente units voor huisvesting kan worden gerealiseerd. De Zegge VII voldoet aan de eisen die het COA stelt aan de opvang.
"Mensen in nood, die vanwege onderdrukking of oorlog hun thuisland ontvluchten en afhankelijk zijn van ondersteuning, kunnen op onze betrokkenheid rekenen", aldus burgemeester Dadema van Raalte. "Wij hebben als gemeente onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan een oplossing voor deze urgente situatie. Daarom zijn wij bereid mee te werken aan het verzoek van het COA."

Omwonenden betrekken bij plannen

De gemeenteraad moet dus nog wel instemmen met een verdere uitwerking van het plan. Omwonenden en bedrijven in de omgeving worden daar nauw bij betrokken. De raad behandelt het voorstel op 25 november en neemt op 7 december een besluit. 
Dinsdag 17 november wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor inwoners van Raalte en andere belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats in De Leeren Lampe en begint om 20.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.