nieuws

Vivian Kartal koopt speelgoed voor Syrische kinderen in Turkije

Terwijl haar driejarige zoontje Tayfur zich vermaakt met spelletjes op een tablet, bekijkt de Deventerse Vivian Kartal de dozen met speelgoed. Meer dan vijftien verhuisdozen heeft ze onderhand kunnen vullen met nieuw kinderspeelgoed, bestemd voor Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije.
Het is de bedoeling dat ze al het speelgoed volgend jaar augustus zelf naar Turkije brengt. Aan de Syrische grens worden veel Syrische vluchtelingen opgevangen. Vivian was geraakt door het beeld van een peuter op blote voetjes in de sneeuw. "Die kinderen hebben niets, vaak niet eens een bed om in te slapen". Het beeld liet haar niet meer los en ze besloot speelgoed in te kopen. Ze loopt alle aanbiedingen af en is bij bepaalde winkelketens een graag geziene klant.

Bruiloft

Volgend jaar augustus trouwt een schoonzusje van haar in Turkije. Het was de bedoeling om alles mee te nemen met de auto maar ze vermoedt dat een vrachtwagen eerder in aanmerking komt. "En als er nog meer binnenkomt, dat moet het maar met een zeecontainer". De Deventerse bekent dat ze wel een beetje koopverslaafd is geraakt: "Vooral aan meisjesdingen zoals kroontjes". 
De actie van Vivian is te volgen via Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.