Nieuws

Bedrijf in Raalte waar vijf mensen onwel werden vrijgegeven

Het pand in Raalte waar vanmorgen vijf medewerkers onwel werden
Het pand in Raalte waar vanmorgen vijf medewerkers onwel werden © Arnold Rolvink
Het bedrijf in Raalte waar vanmorgen vijf mensen onwel werden is weer vrijgegeven. Het blijft echter onduidelijk waardoor werknemers van Beaphar aan de Lindertseweg onwel werden. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. Het bedrijf blijft vandaag dicht.
Uit metingen is de oorzaak niet duidelijk geworden. Rond negen uur vanmorgen kreeg de brandweer de eerste melding vanuit het bedrijf. Kort daarop schaalde de hulpdiensten op naar GRIP 1, de alarmfase die gebruikt wordt bij grote incidenten.
De Veiligheidsregio IJsselland heeft het pand kort na half twaalf vanmorgen weer vrijgegeven. Dat is gebeurd nadat er enkele uren metingen zijn verricht. "De oorzaak van de onwelwording van de werknemers is onbekend gebleven", laat een woordvoerder van de brandweer op X weten.
Het bedrijf is inmiddels weer overgedragen aan de eigenaar. Nadat duidelijk werd dat vijf medewerkers van het bedrijf onwel waren geworden, werden medewerkers opgevangen in de kantine van het bedrijf dat voeding en geneesmiddelen voor dieren maakt. De werknemers waren in een andere ruimte in het bedrijf onwel geworden.
De brandweer meldde in eerste instantie dat mogelijk een gas dat was vrijgekomen ervoor had gezorgd dat medewerkers onwel werden. Metingen hadden dit vermoedden moeten bevestigen, maar dat is niet gebeurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.