Motie van afkeuring tegen college Almelo, fractie LAS rekent op vertrek wethouder

De fractie Lokaal Almelo Samen (LAS) heeft een motie van afkeuring ingediend tegen het gemeentebestuur van Almelo en in het bijzonder tegen wethouder Financiƫn Van Marle. Dat gebeurde vanavond tijdens de behandeling van de conceptbegroting. LAS rekent op het vertrek van de wethouder.

Eerder vanavond werd duidelijk dat door een menselijke fout een brief met belangrijke informatie niet naar de raad was gestuurd. Daarin wordt voorgesteld een eerder raadsbesluit te versoepelen om de begroting op korte termijn gunstiger te krijgen. Het aflossen van de schulden zou daardoor langer duren, terwijl de raad juist wilde dat er sneller zou worden afgelost. 

Cruciale ommissie

De brief was net als andere stukken door het college openbaar gepubliceerd, maar niet naar de raadsleden gestuurd, die daardoor niet op de hoogte waren van het bestaan van het stuk. De wethouder noemde het in de vergadering een 'cruciale omissie'. De wethouder werd er door een aantal partijen stevig op aangepakt. LAS verwacht dat de wethouder vanavond nog zijn vertrek aankondigt.

Meer over dit onderwerp:
Almelo college Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren