Nieuws

112 Nieuws: Explosie bij woning in Almelo mogelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk

Politie onderzoek explosie bij woning in Alemlo
Politie onderzoek explosie bij woning in Alemlo © Floris Kayim
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag in onze provincie.

22.13 uur | Straat Almelo afgesloten na explosie zwaar vuurwerk

De politie is vanavond massaal aanwezig in de omgeving van de Winkelsteeg in Almelo. Daar deed zich eerder op de avond een harde explosie voor bij een woning. Als gevolg daarvan sprongen alle ruiten van de woning. Ook is er ruitschade bij aangrenzende panden. De politie heeft de buurt afgezet met linten en is een onderzoek gestart.
Volgens buurtbewoners zou er eerder op de avond onenigheid geweest zijn en volgde daarop de explosie. Omstanders zeggen dat een explosief in de brievenbus van betrokken woning is gegooid. De politie houdt het op vuurwerk.
Omgeving Winkelsteeg Almelo afgezet na explosie
Omgeving Winkelsteeg Almelo afgezet na explosie © Floris Kayim

22.06 uur | Tractor crasht in Lemelerveld na harde klap tegen boom

Op de Berkendijk in Lemelerveld is vanavond een bestuurder van een tractor met aanhanger tegen een boom gebotst. Bij de crash brak de tractor in meerdere stukken. Het was een wonder dat de bestuurder zonder kleerscheuren uit de cabine kon klimmen.
De combinatie reed vanuit Lemelerveld richting Heino toen het na de afslag van de Oude Rozeboomseweg door onbekende oorzaak compleet misging. De bestuurder raakte de macht over het voertuig kwijt en crashte tegen de bomenrij langs de weg Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de weg vrij te maken van alle brokstukken en de restanten van de tractor mee te nemen. De Berkendijk is voorlopig afgesloten.
Van de trekker bleef na de crash weinig over
Van de trekker bleef na de crash weinig over © Hanno Breunesse/GinoPress

21.58 uur | Melding woningbrand leidt brandweer met omweg naar Borne

De brandweer raakte vanavond in enigszins in verwarring na melding van een woningbrand, Die zou in Bornerbroek zijn, maar de brandweer bleek te moeten zijn aan de Trompstraat in Borne. Via een omweg kwam de brandweer uiteindelijk met vier wagens sterk op de plek des onheils aan, waar een pannetje op het vuur de boosdoener was. De brand was snel geblust. De bewoner is opegevangen bij de buren.
Woningbrand in Borne bleek pannetje op het vuur
Woningbrand in Borne bleek pannetje op het vuur © Herman van Oost

17.18 uur | Gewonde bij botsing tussen vrachtwagen en auto in Delden

Bij een ongeval op de kruising van de Heeckerenweg met Het Hof in Delden is een gewonde gevallen. Het gaat om een aanrijding tussen een kleine vrachtwagen en een auto. De Heeckerenweg is afgesloten voor verkeer. Een berger is onderweg om de voertuigen af te slepen.
Gewonde bij aanrijding tussen vrachtwagen en auto in Delden
Gewonde bij aanrijding tussen vrachtwagen en auto in Delden © Herman van Oost

15.46 uur | Drugspand in Enschede half jaar op slot

Op last van burgemeester Roelof Bleker is een bedrijfspand aan de Olieslagweg in Enschede op slot gezet. De politie vond er eerder een handelshoeveelheid drugs. Reden voor Bleker om het pand met ingang van vandaag te sluiten voor een periode van een half jaar.
Bleker draaide begin januari een woning aan de Belgiëlaan in Enschede voor drie maanden op slot omdat hier harddrugs, een vuurwapen en munitie was aangetroffen. "Elke inwoner van onze gemeente moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden, zodat we hiertegen op kunnen treden", zei de burgemeester daarover.
Drugspand in Enschede half jaar op slot
Drugspand in Enschede half jaar op slot © ANP

10.13 uur | Woningbrand in Deventer

De brandweer rukte vanmorgen groots uit naar de Bergpoortstraat in Deventer. Daar woedde brand in een woning en volgens de brandmelding zou er nog een persoon in de woning zijn. Dat bleek niet het geval. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen, wel liep de woning schade op.
Vermoedelijk is de brand ontstaan in de bank in de woonkamer, dat wordt nog verder onderzocht. De Bergpoortstraat was afgesloten.
Woningbrand in Deventer
Woningbrand in Deventer © Rens Hulman

10.03 uur | Hardenbergse (26) zwaargewond bij ongeluk in Drenthe

Een 26-jarige vrouw uit Hardenberg is vanmorgen zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N857 bij het Drentse Papenvoort. De Hardenbergse raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en reed tegen een boom. De brandweer is opgeroepen en ook het Mobiel Medisch Team kwam per traumahelikopter naar de locatie van het ongeluk.
De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, de politie onderzoekt het ongeluk.
Hardenbergse (26) zwaargewond bij eenzijdig ongeluk
Hardenbergse (26) zwaargewond bij eenzijdig ongeluk © Persbureau Meter/Ruben Huisman

07.15 uur | Brand in bedrijf dat plastic recyclet in Vroomshoop

In Vroomshoop heeft vannacht brand gewoed bij een bedrijf dat plastic recyclet. Het gaat om een bedrijf aan de Sluis. Er bleek een machine in brand te staan. Daarbij kwam veel rook vrij.
Omdat de brandweer snel ter plekke was, was de brand snel onder controle. De brandweer van Vroomshoop kreeg bij de bestrijding van de brand assistentie van de post in Den Ham. Vanuit Almelo kwam een hoogwerker naar Vroomshoop.

07.00 uur | Harde windstoten veroorzaken schade in Overijssel

In Overijssel zijn vannacht en vanmorgen meerdere meldingen gedaan van schade door de harde wind. In Overijssel heeft KNMI code geel afgekondigd vanwege zware windstoten tot tachtig kilometer per uur. Het complete bericht lees je hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.