nieuws

Pianotalent uit Hengelo Evander (7) door naar finale Young Pianist Foundation Competition

Evander Eijsink achter zijn vleugel
Evander Eijsink achter zijn vleugel
De 7-jarige pianist Evander Eijsink uit Hengelo, die met gemak stukken van Bach, Haydn en Bartholdy speelt, is door naar de finale van de Young Pianist Foundation Junior Competition. Evander speelde gistermiddag in het Conservatorium van Amsterdam de voorronde van de competitie.
Maar drie pianisten zouden doorgaan naar de finale, maar de jury maakte voor Evander een uitzondering. Vader Michael Verheul: "Het was heel spannend. Toen hij hoorde dat hij door was, was hij dolblij. Hij sprong op mij van geluk."

Belangrijke competitie

De Young Pianist Foundation Competition is een van de belangrijkste Nederlandse pianocompetities voor pianisten tot 26 jaar. Volgende week vrijdag staat het jonge pianotalent in de finale. Dan speelt hij composities van Bach, Haydn, Liszt en Schönberg. Als hij de eerste plaats haalt krijgt hij 700 euro, masterclasses van Diane Andersen en Ruth Nye, twee kaartjes voor een concert in het Concertgebouw en een jaarabonnement op het tijdschrift Pianist.

Hoogbegaafd

Evander speelt nog maar drie jaar piano, maar kan nu al ingewikkelde pianostukken van pianisten als Bach spelen. Volgens zijn vader komt dat onder andere doordat hij hoogbegaafd is. Zijn pianoleraar Bert Wevers voegt daaraan toe dat hij heel veel doorzettingsvermogen heeft en een absoluut gehoor.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.