nieuws

Michael Jackson fan uit Almelo genomineerd voor Dutch Collector Award

Al tien jaar spaart Twan Folbert (18) uit Almelo alles wat los en vast zit en een link heeft met Michael Jackson. De laatste vier jaar loopt het de spuigaten uit. Folbert is genomineerd voor de Dutch Collector Award in de categorie kinderen. De verkiezing is zaterdag op de verzamelbeurs in Utrecht.
Platen, reclamemateriaal, cd's, remakes, maar ook poppetjes, posters en andere prullaria: je kunt het zo gek niet bedenken of Twan heeft het. Of wil het hebben. Want hoewel hij al twee kamers vol heeft met spullen, kan er altijd nog wat bij.

Gezichtsmasker

Zijn grootste wens: een pak, compleet met hoed, van zijn idool. Trots is hij op het originele gezichtsmasker van Jackson waar hij via via de hand op wist te leggen. Veel collectors items verwisselen op beurzen van eigenaar. Ook bereiken veel spullen hem van over de hele wereld via internet.

Bloemen op het toilet

Jackson zelf was ook gek op spullen. Zo hield hij bloemen op het toilet. Twan Folbert kreeg een exemplaar van een fan, die daarmee inging tegen Jackson's uitdrukkelijke verbod ook maar iets mee te nemen uit zijn huis...

Londen

Een concert van Michael Jackson heeft hij nooit bijgewoond. Hij had kaartjes in huis voor het concert in Londen, maar Jackson overleed onverwacht. De tickets maken nu deel uit van zijn verzameling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.