Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: krankzinnige inhaalactie loopt maar net goed af

Inhalen via de doorgetrokken dubbele streep? Geen enkel probleem...
Inhalen via de doorgetrokken dubbele streep? Geen enkel probleem... © RTV Oost
Toegegeven, het is soms wat lastig. Boeren die met hun slome tractoren het overige verkeer hopeloos ophouden. Maar om dan maar op een krankzinnige manier in te gaan halen...
De vrachtwagenchauffeur met dashcam, die ons de video toestuurde, zag het vanuit zijn cabine allemaal voor zijn ogen gebeuren.
Krankzinnige inhaalactie loopt maar net goed af
Het incident deed zich voor op de N332 vanuit Heeten richting Raalte. Dat er sprake is van een doorgetrokken dubbele streep lijkt de bestuurder van de bakwagen helemaal niet te deren. En dus jakkert-ie - alsof het de normaalste zaak van de wereld is - de John Deere-tractor voorbij.

'Vol in de ankers'

Tot ontsteltenis van de vrachtwagenchauffeur. "Ik moest echt vol in de ankers."
Wat als de trucker wat minder alert had gereageerd? Of wat als de bakwagen was gekanteld? Niet helemaal ondenkbeeldig aangezien het vrachtwagentje al vervaarlijk over begint te hellen. Dan was de ellende ongetwijfeld niet te overzien geweest.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.