Betaald voetbal

Bruggink geeft uitleg over veelbesproken transfer Ugalde: "Dan ben je als club kansloos"

Arnold Bruggink: "Een speler die dat niet wil, kun je dan maar beter laten gaan"
Arnold Bruggink: "Een speler die dat niet wil, kun je dan maar beter laten gaan" © ANP
De recordtransfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou draagt nu ook het stempel bezegeld. FC Twente heeft het vertrek van de 21-jarige spits zojuist bevestigd. Technisch directeur Arnold Bruggink geeft tekst en uitleg.
"Het is heel gecompliceerd. We hadden graag gewild dat Manfred, bijvoorbeeld in de zomer, naar een club uit een interessantere competitie zou gaan. We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil", legt Bruggink uit.

Kansloos als club

Het is een publiek geheim dat Ugalde in Rusland een veelvoud gaat verdienen van zijn salaris bij FC Twente. "Dan ben je als club kansloos. Natuurlijk hadden we hem aan zijn contract kunnen houden, maar wat doet dat met een speler. We willen dat een speler heel graag voor FC Twente wil spelen. Een speler die dat niet wil, kun je dan maar beter laten gaan. Daarnaast is het zo, en daar wil ik eerlijk over zijn, dat het transferbedrag voor FC Twente-begrippen een heel hoog bedrag is."
De recordtransfer van Manfred Ugalde naar het Russische Spartak Moskou is definitief
De recordtransfer van Manfred Ugalde naar het Russische Spartak Moskou is definitief © ANP

Zakendoen met Rusland

FC Twente ontvangt naar verluidt een bedrag van om en nabij de 15 miljoen euro. Een zak met geld die niet te weigeren is. "Zakendoen met Rusland voelt natuurlijk niet goed, maar zoals gezegd, de speler wilde absoluut zelf weg en dan moet je naar een oplossing zoeken. Daarnaast is het zo dat Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat en juristen hebben uitgezocht of we voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld ten aanzien van zakendoen met Rusland. Er blijkt op dit gebied geen belemmering te zijn", vervolgt de technische baas.

Sportieve consequenties

Of de uitgaande transfer van Ugalde gevolgen heeft voor de sportieve ambities van FC Twente? "Met Ricky van Wolfswinkel hebben we een uitstekende spits tot onze beschikking. Niet voor niets heeft hij in de beperkte speelminuten die hij heeft gemaakt toch al zeven keer gescoord. Bovendien hopen we deze week nog een extra aanvaller aan te trekken. We blijven vol gaan voor de bovenste plaatsen en willen hoger eindigen dan vorig seizoen", aldus Bruggink, van wie gisterend bekend werd dat hij in Monaco zat om met voormalig AZ-spits Myron Boadu te spreken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.