Nieuws

Man mishandeld na demonstratie voor Palestina in Zwolle

De politie zoekt deze jonge mannen na de mishandeling.
De politie zoekt deze jonge mannen na de mishandeling. © politie/Plaats Delict
De politie zoekt twee jonge mannen die in Zwolle een inwoner (60) van Nijmegen hebben mishandeld. Dit gebeurde op 4 november na een betoging voor Palestina.
Een van de verdachten die de politie zoekt, droeg tijdens het incident een Syrische vlag. Hij gaf de Nijmegenaar van achteren een vuistslag tegen zijn hoofd. Vrijwel meteen erna deelde de tweede verdachte een beuk aan de man uit. Die strompelde daardoor een winkel van Kruidvat in de Diezerstraat in.

Veel politie

De politie was vanwege de pro-Palestina-betoging met veel agenten in de Zwolse binnenstad en de mobiele eenheid stond paraat. Uiteindelijk hoefde de ME niet in actie te komen.
Maar het tegen de grond slaan van het slachtoffer zag de politie niet. Een bewakingscamera van het filiaal van Kruidvat legde alles vast.
De tekst gaat verder onder de video.
De man liep een hersenschudding en diverse kneuzingen op en moest zich laten behandelen door een arts. Ook hield hij een afgebroken tand aan de mishandeling over.

Aangesproken door jonge mannen

Het slachtoffer verklaarde tegen de politie dat hij was aangesproken door jonge mannen die hem vroegen of hij iets had geroepen tijdens de demonstratie. De man antwoordde ontkennend. Het slachtoffer werd uitgescholden en daarna afgetuigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.