Amateurvoetbal

Bijzondere wending in trainerscarrière Jaap Stam, voormalig topverdediger terug naar jeugdliefde DOS Kampen

Jaap Stam
Jaap Stam © ANP
Het curriculum vitae van trainer Jaap Stam krijgt een bijzondere toevoeging. De voormalig topverdediger vervolgt zijn trainerscarrière bij de club waar het als speler allemaal begon: DOS Kampen. Vanaf volgend seizoen is Stam daar de nieuwe hoofdtrainer.
De Kampenaar speelde tot zijn twintigste bij DOS en was dus een laatbloeier in het betaal voetbal. In 1992 maakte hij de overstap naar PEC Zwolle. Zijn spelerscarrière ging daarna onder meer langs PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax, waar hij 2007 stopte als voetballer. Daarnaast kwam hij tot 67 interlands voor Oranje.

Trainerscarrière

Als trainer was hij daarna in verschillende rollen actief bij Zwolle en Ajax. Als hoofdtrainer begon hij bij Jong Ajax en daarna stond hij voor de groep bij het Engelse Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinnati. De Overijsselaar kreeg daarna nog aanbiedingen van clubs uit het betaald voetbal, maar kiest dus verrassend voor de middenmoter uit de 2e klasse H.

Uitdaging

"Ik vind het fantastisch om terug te keren bij de club waar ik ooit begonnen ben. Afgelopen jaar heb ik op de achtergrond al geholpen met het opzetten van de jeugdopleiding en toen kwam het verzoek of ik een grotere rol wilde bekleden als hoofdtrainer. Ik kijk er naar uit om mijn oude club verder te helpen in het ontwikkelen van de jeugd en het eerste elftal. Dat is ook de reden dat ik deze uitdaging aanga. DOS is de enige amateurvereniging waar ik ja tegen zeg", aldus Stam.
Later vandaag is een reportage te zien op het YouTube-kanaal van RTV Oost, op rtvoost.nl en in de RTV Oost-app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.