Betaald voetbal

Monaco gaat tóch overstag: Boadu op huurbasis naar FC Twente

Myron Boadu
Myron Boadu © ANP Foto
Myron Boadu maakt toch het seizoen af bij FC Twente. De Enschedese club huurt de 23-jarige aanvaller van AS Monaco, dat eerder niet wilde meewerken aan een tijdelijk vertrek naar Twente, maar nu alsnog overstag gaat.
Boadu reist vandaag af naar Enschede om medisch gekeurd te worden en zijn overgang af te ronden. De huidige nummer drie van de Eredivisie heeft geen optie tot koop bedongen.

Moeizame onderhandelingen

De Monegasken stelden zich lastig op in onderhandelingen met FC Twente over Boadu, die zelf in Enschede maar al te graag weer speelminuten wil maken. De club uit het prinsendom gooide aanvankelijk de deur dicht, maar na de nodige inspanningen van de beleidsbepalers van de Tukkers, en van het kamp-Boadu, ging Monaco-directeur Carlos Aviña woensdagavond laat alsnog akkoord.

Ugalde

FC Twente was op zoek naar een aanvaller na het vertrek van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. AS Monaco betaalde in 2017 zo'n 17 miljoen euro aan AZ voor de in Amsterdam geboren Boadu.

Oosting

Trainer Joseph Oosting van FC Twente vertelde zondag na het gelijkspel bij Feyenoord al dat Boadu met Ricky van Wolfswinkel moet concurreren voor de positie centraal in de aanval. "Maar Boadu kan ook op de flanken spelen", zei hij. "Ik vind dat een club als FC Twente twee goede centrumspitsen moet hebben. Dus ik hoop dat hij komt".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.