Nieuws

Recherche heeft nog veel vragen voor Zwollenaar wegens ontvoering

Het slachtoffer werd een week geleden in een busje gesleurd, hij is nog spoorloos
Het slachtoffer werd een week geleden in een busje gesleurd, hij is nog spoorloos © Getty Images, ter illustratie
De 45-jarige Zwollenaar die deze week is aangehouden voor betrokkenheid bij een ontvoering in Rotterdam, blijft de komende weken achter tralies om vragen van de recherche te beantwoorden. Dat heeft de onderzoeksrechter bepaald.
Een 71-jarige Rotterdammer liep een week geleden van de moskee in zijn woonplaats naar huis, een wandeling van een paar honderd meter, toen hij werd ontvoerd. Getuigen zagen hoe drie mannen hem in een busje trokken.
Dinsdag hield de politie een 45-jarige verdachte uit Zwolle aan. Het is nog onduidelijk wat zijn rol zou zijn geweest. De Zwollenaar zit in zogeheten beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Het slachtoffer van de ontvoering is nog altijd spoorloos.

Busje

Het busje waarin de Rotterdammer is ontvoerd, is een eerder gestolen zwarte Ford Transit Custom 3 (bouwjaar 2019) met dunne oranje strepen, zilverkleurige spiegels en sidebars. Op het moment van de ontvoering reed het busje met vervalste kentekenplaten.
Het busje ging er direct na de ontvoering op hoge snelheid vandoor richting de Haringvlietbrug. De politie houdt er rekening mee dat de Ford Transit Custom inmiddels is voorzien van alweer andere kentekenplaten. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.