Betaald voetbal

FC Twente-spits Myron Boadu: "Paar momenten gehad dat ik dacht dat het niet ging lukken, maar blij hier te zijn"

Myron Boadu is eindelijk officieel speler van FC Twente. Na moeizame onderhandelingen tekende hij vanavond zijn contract in De Grolsch Veste.
"Het was hectisch, je probeert zo positief mogelijk te blijven", zegt Boadu. "Maar soms werken dingen niet mee. Ik vertrouw dan op God en uiteindelijk heeft m'n zaakwaarnemer het ook voor elkaar gekregen, samen met Twente. Ik heb wel een paar momenten gehad dat ik dacht dat het niet ging lukken."
De onderhandelingen gingen niet soepel, maar uiteindelijk is het dus toch gelukt. "Mijn wens was gewoon om terug te gaan. Mijn intentie was niet om ruzie te krijgen met de club. Ik wou gewoon goed uit elkaar gaan. Ik heb ook respectvol met de trainer gesproken. Ik denk dat dat wel belangrijk is. Hij begreep me. We zijn uiteindelijk goed uit elkaar gegaan."
Boadu met technisch directeur Arnold Bruggink
Boadu met technisch directeur Arnold Bruggink © FC Twente Media

Verhaal sprak me aan

"Ik heb naar veel clubs geluisterd en het verhaal van Twente sprak me het meest aan. Daar kwam de meeste waardering vandaan. Dat was voor mij het belangrijkste. Ik heb m'n gevoel gevolgd met deze stap."
"Ik wil me gewoon weer voetballer voelen. Ik wil mezelf ontwikkelen, een zo goed mogelijke versie van mezelf zijn. Het is belangrijk dat je dan minuten maakt en vertrouwen hebt. Dat heb ik de afgelopen twee jaar gemist", aldus de spits, die hoopt snel speelklaar te zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.