Betaald voetbal

De Oosttribune met Arnold Bruggink: “We hebben Wout Weghorst ook gepolst”

Arnold Bruggink: "Weghorst wil heel graag voor FC Twente spelen, het zou dan wel raar zijn als ik hem niet bel"
Arnold Bruggink: "Weghorst wil heel graag voor FC Twente spelen, het zou dan wel raar zijn als ik hem niet bel" © ANP/Orange Pictures (beeldbewerking RTV Oost)
Arnold Bruggink was vandaag te gast in De Oosttribune. De technisch directeur van FC Twente heeft een bewogen transferwinter achter de rug, met de veelbesproken overgang van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou als heet hangijzer. Ook had het aantrekken van diens opvolger Myron Boadu veel voeten in de aarde én werd heel stiekem gehoopt op Wout Weghorst. De uitzending van De Oosttribune is hieronder terug te kijken.
“Je kunt wel zeggen dat het een redelijk hectische periode was”, steekt Bruggink van wal. “Die hele situatie rondom Manfred Ugalde heeft wel voor pijn in de buik gezorgd. Ik wil gewoon zo graag dat zo’n talent zichtbaar blijft. Een jongen van 21 die de wereld aan zijn voeten heeft… Dan denk ik: Manfred, blijf gewoon bij FC Twente en maak een mooie stap in de zomer."

Veel discussies

Die boodschap bleek aan dovemansoren gericht. Ugalde zag alleen nog maar het grote geld. “Zijn zaakwaarnemer zei: ik blijf net zo lang tot we klaar zijn. Intern hebben we veel discussies gehad. Wat zijn de sportieve consequenties? Maar we moeten ook naar het financiële gedeelte kijken. Ik snap dat mensen daar wat van vinden, maar wij hebben die keuze gemaakt.”

Risico genomen

Op de dag dat FC Twente uit speelde bij Feyenoord stapte Bruggink samen met hoofd scouting Michel Doesburg in het vliegtuig naar Frankrijk. “Myron en zijn zaakwaarnemer waren super enthousiast. Dan heb je alleen nog een club nodig die ook mee wil werken. Woensdag leek zijn komst redelijk kansloos, maar we hebben heel lang durven wachten. Dat is wel een risico dat we hebben genomen. We zeiden: of we gaan voor Myron, of het wordt niets. Gelukkig is het gelukt.”

Wout Weghorst

Op het moment dat bekend werd dat Lequincio Zeefuik AZ boven FC Twente verkoos, schakelde de clubleiding door naar Boadu. “Maar we hebben ook nog iemand anders gepolst”, verklapt Bruggink. “Wie? Nou, dat gaat over Wout Weghorst. Het is bekend dat hij enorm graag voor FC Twente wil spelen. Het zou dan wel raar zijn als ik hem dan niet bel, maar zijn komst was op dit moment nog onhaalbaar. Uiteraard moet je het wel vragen.”

Salah-Eddine en Smal

Op de slotdag van de transfermarkt maakte FC Twente ook de komst van Anass Salah-Eddine bekend. Vorig seizoen kwam hij ook al uit voor de Tukkers, nu ligt de multifunctionele linkspoot vast voor 3,5 jaar. Zie het als een investering in de toekomst, zeker met het oog op het aflopende contract van Gijs Smal. “Ik ga er nu nog niet vanuit dat Smal niet bijtekent”, zegt Bruggink over de linksback. “We hebben volgende week een gesprek met zijn zaakwaarnemer.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.