Betaald voetbal

FC Twente verslaat RKC Waalwijk met hoofdrol voor nieuwkomer Boadu

FC Twente heeft in de eigen Grolsch Veste een 3-0 overwinning geboekt op RKC Waalwijk. Groots was het zeker niet in Enschede, maar uiteindelijk werd het een heerlijke avond voor het Twente-publiek, dat een kwartier voor tijd verwend werd met een droomdebuut van Myron Boadu, die duidelijk zijn stempel drukte.
De huurling van AS Monaco en Anass Salah-Eddine, die op de laatste dag van de transferwindow binnen werden gehaald door de Enschedese club, waren direct inzetbaar. Beide aanwinsten begonnen op de bank.
Verder werd de spitspositie ingevuld door Ricky van Wolfswinkel, die fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen. Ook Sem Steijn stond weer aan het vertrek en dat ging ten koste van Carel Eiting.

Moeizaam

Het spel van Twente was onwennig in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Door balverlies en slordigheden van de thuisploeg kregen de Waalwijkse bezoekers de beste kansen om aan de leiding te komen. Doelman Lars Unnerstall moest handelend optreden op kansrijke pogingen van Julian Lelieveld en Chris-Emmanuel Lokesa.

Toch de 1-0 voor Twente

Toch was het Twente dat de score opende en daar ging een aanval uit het boekje aan vooraf. Sem Steijn ontsnapte aan de rechterkant van het veld aan buitenspel. Zijn voorzet werd door Michel Vlap met precisie klaargelegd voor Van Wolfswinkel, die eenvoudig de 1-0 kon aantekenen.
Ricky van Wolfswinkel opende halverwege de eerste helft de score in De Grolsch Veste
Ricky van Wolfswinkel opende halverwege de eerste helft de score in De Grolsch Veste © ANP Foto

Van Wolfswinkel

Waar Twente in de eerste helft stroperig voor de dag kwam, was het spelbeeld na rust duidelijk anders. Twente dicteerde de wedstrijd en kreeg een aantal levensgrote kansen om het duel snel in het slot te gooien.
Het eerste grote moment van opwinding kwam op naam van doelpuntenmaker Van Wolfswinkel, die van dichtbij de katachtige Etienne Vaessen op zijn weg vond. Een minuut later was het opnieuw Van Wolfswinkel die zijn doelpuntentotaal kon vergroten, maar na geklungel van doelman Vaessen vergat de ervaren routinier, op aangeven van invaller Naci Ünüvar, van dichtbij raak te prikken.

Droomdebuut Boadu

RKC deelde nog wat speldenprekjes uit, maar de dadendrang van de eerste helft kon in het tweede bedrijf niet op de mat gelegd worden door de ploeg van Henk Fraser. Een kwartier voor tijd mocht Myron Boadu, die vrijdag pas voor het eerst op het trainingsveld stond bij Twente, invallen van trainer Joseph Oosting en dat betaalde hij met gelijke munt terug.
De sterhuurling van Monaco bracht koud in het veld het Twentse publiek in extase door de marge te verdubbelen. De pijlsnelle aanvaller werd de diepte ingestuurd en was eerder bij de bal dan de uitkomende Vaessen, waarna Boadu de bal met enig fortuin meenam en in een leeg doel binnen kon schuiven: 2-0.

Taha

Boadu bleef met zijn snelheid voor gevaar zorgen achter de verdediging van RKC en kon direct na zijn openingstreffer weer aanleggen voor zijn tweede van de avond. Zijn inzet werd echter gekeerd door Vaessen, maar daardoor kon invaller Younes Taha in de rebound wel binnenschieten: 3-0. Dat was het slotakkoord in De Grolsch Veste.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.