Betaald voetbal

Go Ahead Eagles wint bij hekkensluiter Vitesse en blijft voor zesde uitduel op rij ongeslagen

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag het uitduel bij hekkensluiter Vitesse tot een goed einde gebracht. In Arnhem werd het 0-2. De ploeg van trainer René Hake is daardoor al sinds eind september ongeslagen in uitwedstrijden.
Hake moest het zonder aanvoerder Bas Kuipers doen en daardoor begon linksback Dean James voor het eerst in de basis. Enric Llansana was er ook niet bij. Hij was niet fit genoeg. Nieuwkomer Søren Tengstedt zat voor het eerst bij de selectie.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Go Ahead Eagles. Na tien minuten dribbelde Bobby Adekanye vanaf rechts de zestien in, maar schoot te slap en in de handen van Eloy Room. Kort daarna kopte Victor Edvardsen na een mooie voorzet van Adekanye ook in de handen van de doelman.

Meerdink gevaarlijk

Het werd daarna wat gezapig. Bij Vitesse moest aanvoerder Marco van Ginkel er na een kwart wedstrijd af met een hoofdblessure. Zijn vervanger was Kacper Kozlowski en die probeerde binnen een minuut een strafschop uit te lokken, maar daar was scheidsrechter Joey Kooij niet van gediend. Kort daarna was nieuwkomer Mexx Meerdink gevaarlijk met een kopbal, maar hield Jeffrey de Lange zijn doel met een goede redding schoon.

Edvardsen opent de score

Even later dacht Meerdink wel te scoren, maar De Lange wist zijn van richting veranderde schot van de lijn te slaan. Het doelpunt kwam er, maar niet voor Vitesse. Evert Linthorst draaide een bal achter de verdediging van Vitesse en daar dook de scherpe Oliver Edvardsen op. Hij nam de bal mee voor de te laat uitkomende Room en prikte de 0-1 binnen.
GA Eagles viert de 0-1 van Edvardsen
GA Eagles viert de 0-1 van Edvardsen © ANP
Kort daarna had Willum Willumsson al de tweede op de schoen, maar de hij raakte de bal, op een meter op zeven van het doel, volledig verkeerd door de slechte grasmat. Edvarsen kopieerde daarna bijna zijn treffer, maar dit keer kon hij niet goed bij de bal en kon Room wel pakken. Aan de andere kant schoot Amine Boutrah niet hard genoeg in om het De Lange lastig te maken.

Weinig kansen na rust

In de tweede helft vloog een voorzet van James bijna in de kruising achter Room, maar die hield de bal wel uit zijn doel. Aan de andere kant probeerden Boutrah en Kozlowski het, maar ook zij scoorden niet. Hake bracht Thibo Baeten voor Victor Edvardsen en Luca Everink maakte zijn Eredivisiedebuut voor de Deventer ploeg als vervanger van James.

Bizarre overtreding Willumsson

Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker in de slotfase. Ramon Hendriks kopte uit een hoekschop gevaarlijk in, maar de bal ging via de grond over. In de slotfase was er nog een absurde overtreding van Willumsson. Op een totaal onnodige plek schopte hij Kozlowski hard onderuit en hij moest er met direct rood af. De IJslander mist dus de IJsselderby van volgende week.
Willumsson pakte een hele domme rode kaart
Willumsson pakte een hele domme rode kaart © ANP

Breum nog met 0-2

Direct erna zorgde invaller Jakob Breum nog voor de 0-2 en daardoor pakte Go Ahead de achtste zege van het seizoen. Het heeft nu 30 punten en stijgt weer over NEC naar de zesde plek in de stand van de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.