Zwolle

Themapark Dinoland Zwolle nadert voltooiing

Nog drie weken en dan opent Zwolle's eigen 'Jurassic Park', Dinoland. Het park is ingericht op de plek van het oude Ecodrome.Â
Het terrein werd anderhalf jaar geleden gekocht door een Heinose ondernemer. Die wilde er onder de naam 'TiZWOLLE een activiteitenpark van maken. Later werd besloten het Dinoland te noemen. Voordat het themapark open kan, moet er nog veel gebeuren. "Bestraten, schilderen en nog veel meer, altijd nog meer dan je denkt", zegt parkmanager Harold de Vries. 
In Dinoland kunnen straks tientallen levensechte beelden van dinosauriërs bekeken worden. Ook kunnen er botten opgegraven worden en kan volop worden gespeeld op verschillende toestellen. Naast een grote binnenspeelruimte, versierd met prachtige wandschilderingen in thema, is er ook een restaurant. Het binnengedeelte opent op 13 februari.

'Dinoland is betaalbaar'

Buiten komt er een nog een groot 'ontdekpark' vol met klim- en slingertoestellen en opgravingssimulaties. Dat deel van Dinoland opent halverwege dit jaar. De bedoeling is om van Dinoland een betaalbaar dagje uit te maken. "Dat kan ook, omdat we een stichting zijn zonder winstoogmerk. Zo kunnen we de prijzen laag houden", zegt parkmanager Harold de Vries. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.