Betaald voetbal

Willum Willumsson na rode kaart: "Ik dacht dat ik geel zou krijgen, het was geen zware overtreding"

Go Ahead Eagles moet het volgende week in de IJsselderby tegen PEC Zwolle doen zonder aanvaller Willum Willumsson. De IJslander pakte vanmiddag tegen Vitesse in blessuretijd een hele domme rode kaart na een overtreding van achteren. De aanvaller zag de rode kaart echter niet aankomen.
"Iedereen weet dat ik geen agressieve speler ben. Ik wilde de aanval onderbreken en ik dacht dat ik geel zou krijgen, het was een lichte overtreding. Ik haalde hem van achteren neer, maar het is niet dat ik de intentie heb om hem te blesseren. Ik haal hem neer, maar niet met een slechte bedoeling. En het was geen gevaarlijk tackle. Dus ik vond het wel meevallen", zegt hij over zijn actie.

Voet te hoog

"Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik denk niet dat hij geblesseerd is geraakt. Ik denk dat ik hem licht raakte met mijn voet. Het was niet gevaarlijk. Misschien was mijn voet iets te hoog. Het was een domme tackle en ik geef mezelf uiteraard de schuld, maar nogmaals ik vond het meevallen."

IJsselderby

Willumsson mist dus de IJsselderby. "Ik wist het toen in de kleedkamer kwam en dat voelt niet lekker, maar ik kan alleen mezelf de schuld geven. Het is shit. Ik had het niet moeten doen, maar het viel mee."
Trainer René Hake wilde nog niet naar de schorsing tijdens de IJsselderby kijken. "Dat is secundair. Dan ga je het op die manier weer groter maken. Uiteindelijk gaat het erom dat hij iets doet waar de scheidsrechter een rode kaart voor kan geven en dat is niet handig. Het past niet bij hem, maar het gebeurt soms."
Hake niet helemaal tevreden: "Maar belangrijkste is dat we gewonnen hebben"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.