Betaald voetbal

De Oosttribune Podcast #189: "Blijkbaar zit het niet bij Willumsson in zijn systeem dat dit niet kan"

Door een oliedomme rode kaart in de blessuretijd van het duel met Vitesse (0-2) mist Go Ahead Eagles-sterspeler Willum Willumsson de IJsselderby tegen PEC Zwolle
Door een oliedomme rode kaart in de blessuretijd van het duel met Vitesse (0-2) mist Go Ahead Eagles-sterspeler Willum Willumsson de IJsselderby tegen PEC Zwolle © ANP
Go Ahead Eagles kan in de IJsselderby niet beschikken over smaakmaker Willum Willumsson. De IJslander beging in de absolute slotfase van duel met Vitesse een oliedomme overtreding. Een directe rode kaart en twee wedstrijden schorsing zijn het gevolg. De black-out van Willumsson zorgt logischerwijs voor de nodige discussie, want wat bezielde hem?
In aflevering #189 van De Oosttribune Podcast gaat presentator Job Vaarhorst samen met RTV Oost-sportverslaggever Nico Wantia en analist Jan van Staa dieper in op de doldwaze actie van Willumsson. Daarnaast komen uiteraard ook de verrichtingen bij FC Twente, PEC Zwolle en Heracles Almelo aan bod.
"Ik vraag me af hoe de spelregels in IJsland zijn", steekt Wantia van wal. "Willumsson was na afloop ook allesbehalve schuldbewust. Mijn mond viel open van verbazing, dit is toch gewoon een donkerrode kaart? Zeker met de IJsselderby tegen PEC Zwolle in het achterhoofd..."

Droomdebuut Boadu

In De Grolsch veste beleefde Myron Boadu op zijn beurt een droomdebuut bij FC Twente. Na welgeteld 68 seconden had hij zijn eerste treffer te pakken. "Toen hij ging warmlopen gebeurde er ook wat in het stadion", stelt Van Staa. Wantia uit zijn zorgen over linksback Gijs Smal. "Ik denk dat het einde oefening voor hem is, zeker gezien zijn aflopende contract en het feit dat Salah-Eddine voor langere tijd is vastgelegd."
Myron Boadu beleefde een droomdebuut
Myron Boadu beleefde een droomdebuut © ANP

Emotionele Lam

Het meest bijzondere moment kwam afgelopen weekend misschien wel vanaf Het Kasteel. PEC boekte een knappe uitzege bij Sparta Rotterdam, maar na afloop ging het vooral over de emotionele Thomas Lam. De 30-jarige verdedigde maakte een fraai doelpunt, maar was met zijn gedachten bij zijn gezin, met wie hij een lastige week doormaakte. "Het is heel knap dat je het dan op kan brengen om te spelen. En dan ook nog scoren", stelt Van Staa. "Alsof het zo had moeten zijn", vult Wantia aan.
Ook Jasper Schendelaar was van grote waarde voor PEC. Of hij goed genoeg is voor de subtop? "Schendelaar is een goede keeper. Gisteren had hij geweldige reddingen, maar soms doet hij de vreemdste dingen. Zoals die bal die hij in de voeten speelt bij de tegenstander. Als hij dat er nou eens uithaalt..."

Falende Hoogma

Heracles Almelo hoopte in de winterse transferwindow een centrale verdediger toe te voegen aan de selectie. In die opdracht slaagde technisch directeur Nico-Jan Hoogma tot op heden echter niet. De spoeling was tegen NEC (3-1 nederlaag) dan ook extreem dun, met linksback Jetro Willems als enige verdediger op de reservebank. "Hoogma heeft beste goede dingen gedaan, zoals Jordy Bruijn binnenhalen. Maar wat betreft de defensie heeft Hoogma gefaald", meent Wantia. "Het is dat Hornkamp in vorm is, maar in de strijd tegen degradatie gaat het heel erg lastig worden voor Heracles", besluit Van Staa.
Haalt technisch directeur Nico-Jan Hoogma alsnog een verdediger naar Heracles Almelo?
Haalt technisch directeur Nico-Jan Hoogma alsnog een verdediger naar Heracles Almelo? © ANP

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.